Tina Maria Nielsen

DAtum

I am You are

Den danske kunstner Tina Maria Nielsens minimalistiske og stoflige værker ligger i et spændingsfeltet mellem det visuelle, det kropslige, det rumlige og det sproglige, medierne blandes sammen og har stor indvirkning på hinanden. Det der kan virke fuldstændig nøgtern, logisk eller ligegyldigt, bliver lige pludselig udfordret i mødet med en krop af kød og blod, erindringer og ikke mindst et sprog fyldt af sammenhænge og uendelige betydninger.
Udstillingen I AM – YOU ARE kredser om pardannelser. Det samhørige møde mellem to, der gentager eller spejler hinanden, tager form af hinanden eller tydeliggør hinanden gennem modsætningsforholdet.
Midt i Galleri Thomas Wallners store udstillingsrum er der to tværgående jernbjælker. Tina Maria Nielsen har som en del af udstillingen I AM – YOU ARE afstøbt en af jernbjælkerne og skabt skulpturen I on, der er en 4 meter lang bjælke i voks som danner parløb med rummets bærende konstruktion.

Vendingen ”bord og seng” bruges i juridisk terminologi som en beskrivelse af, at et par har fælles husstand. Værket Bord og Seng består af en damaskdug og et sengelinned, der er dyppet i hvid voks. Klædestykkerne hænger som stivnede draperinger.
Space of Femininity består af to collager med et af kunsthistoriens mest brugte motiver; en letpåklædt kvinde, der er sat i scene i et erotisk tableau, men i Tina Maria Nielsens værk er det den faktor der får mindst opmærksomhed. Det, der i det erotiske magasin ”Weekendsex” sandsynligvis har haft mindst værdi, nemlig rummet, får i Tina Maria Nielsens værk stor betydning.
Udover skulpturer og billeder har Tina Maria Nielsen medtaget det roste lydværk OG, som spiller på sprogets pardannelser, der hviskes tæt på øret.
Tina Maria Nielsen (1964) har haft flere solo udstillinger i både ind- og udland, senest i Milano og på Brandts kunsthal, men dette er hendes første soloudstilling i Sverige. Hun har opnået adskillige præmieringer og Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat. Tina Maria Nielsen er uddannet billedhugger fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, hvor hun også bor og arbejder.

I am You are, 2013 Bronze
I am You are, Detail
Bed and table, 2013 Cotton and wax
Both ends, 2013 Wood, graphite, frottage on paper
Frottage (wood), 2013 Graphite on paper
Frottage (wood), 2013 Graphite on paper
View from the exhibition
View from the exhibition