Astrid Göransson

DAtum

Tablå

Jag bläddrar om och om igen i mina polaroidbilder som jag förvarar i ett par väl använda papplådor i ateljén. De flesta bilderna är tagna på folkfyllda platser och några är från olika projekt hemma i ateljén – för att kunna se eller för att komma ihåg vad något liknade. Nyponbusken har nu växt långt utanför polaroidens bleka kanter. Vad visade upp sej i rutan då? Alla dessa ansikten, hur blev dom mina?
Du nuddade mej med din blick.

As I Was Moving Ahead Occasionally I Saw Brief Glimpses of Beauty
Jonas Mekas

I samband med vernissagen är det bokrelease på Astrid Göranssons nya bok Polaroider som ges ut på dagerförlag, 288 sidor med 259 bilder i fyrfärg.

Astrid Göransson, född 1956, är utbildad vid Konstfack/skulptur, samt Malmö Konstskola Forum och på Valands Konsthögskola/Fri Konst och nya media. Hon bor och arbetar Maglaby och har tidigare ställt ut på bland annat Galleri Syster, Galleri 1, Galleri Thomas Wallner, Galleri Lindqvist, Skövde Konsthall, Borås konstmuseum, Västerås konstmuseum. Astrid har deltagit i samlingsutställningar, filmfestivaler och screenings både i Sverige och utomlands. Hon har fått stipendier och priser från bland annat Stockholm Konst, Stiftelsen Malmö Konsthall av år 1931, Region Skånes konstnärsstipendium, Bildkonstnärsfondens arbetsbidrag, Ester Almqvist Minnesfond. Astrid är aktuell med tre konstnärliga gestaltningar, Mandelblommans förskola, Dalby, invigd maj 2016, Fröslunda, Eskilstuna invigs 2017 och Akademiska sjukhuset i Uppsala, invigs 2018.

Tablå 5 (The Dog-Rose Bush), detalj
Tablå 9 (Alphabet St.), 81 x 111 cm
Tablå 10 (…naturen kräver tårar), installation med skulpturer i obränd lera, detalj.