Charlotte Walentin

DAtum

Far Away Very Close

Min arbetsmetod är processinriktad där behovet av att fysiskt realisera verk drivs av en stor nyfikenhet och viljan att se vad som uppstår I glappet mellan tanke och handling. Den kroppsliga erfarenheten är grundläggande, jag vill ladda mitt arbete med tid och närvaro, låta energin fungera som ett sorts grundämne eller råmaterial.

Jag har fastnat för det textila materialet eftersom det har ett sådant tydligt förhållande till kropp, hud och så klart även till måleri, det bildar skiljelinje mellan vad som är innanför och utanför, privat och offentligt, det är en porös gräns som uppmuntrar till läckage, både fysiskt och kontextuellt. Särskilt spännande är också hur det textila materialet som få kan skifta i status och hur perfekt ytan är för bearbetning med både måleri/infärging och smuts/insmetning.

I utställningen ”Far Away So Close” har jag arbetat med tunt laserande tusch på olika tyger som jag sedan antingen har sönderdelat till tunna trådar eller vikt i draperingar till vad jag ser som hybridformer mellan måleri och skulptur. Verken utgår från en kroppslig upplevelse, både av det fysiska arbetet i ateljén och hur man förhåller sig till dem i rummet, och för mig Ãr det lika viktigt vad de döljer som vad de visar.

Far Away So Close, 2018, linne, satin, tusch, oljetter, 155 x 255 cm
Saturday Night Sunday Morning, 2018, plexiglas, tråd, akrylfärg, 85 x 40 cm
Fold, 2018, Kanvastyg, tusch, oljetter, 155 x 155 cm